sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Maanrakennustyöt ja perustukset kuntoon


Tässä tämänhetkinen kuva koko messualueesta. Pikkuhiljaa alkaa useammilla tonteilla tapahtumaan. Tämä kuva otettiin pääsiäisenä ja silloin ei vielä meidänkään tontilla ollut muuta kuin paalut ja maanrakennustyöt tehtynä.


Alla olevassa kuvassa näkyy meidän kortteli. Lähes kaikilla tonteilla työt ovat aloitettu.


Talopakettitoimitus saapuu toukokuun puolivälissä ja sitä ennen pitää perustukset sekä maanrakennustyöt olla kunnossa. Tontin ja perustuksien saattaminen rakennuskuntoon onkin tänä päivänä usein suurin työ tilaajalle, koska muuttovalmiiden talojen suosio on nousussa.

Valitsimme Hannulan Hanra Oy:n maanrakennushommiin ja ensimmäisellä käynnillä kaivettiin pinnat auki ja paalut esiin. Hanra Oy valikoitui yhteistyökumppaniksi kokemuksen ja ammattitaidon perusteella ja loistavasti ovat kyllä hommansa hoitaneet. Heillä on vuosien kokemus maanrakennus- ja kaivinkonetöistä ja näiden lisäksi heidän kauttaan onnistuu myös pihan pohjarakentaminen rakennusurakan myöhäisemmässä vaiheessa. Hanra Oy hoitaa myös messualueen maanrakennustöitä ja infrarakentamista, jonka vuoksi koneet ovat olleet nopeasti ja vaivatta saatavilla tarpeen vaatiessa. Maanrakennustöiden jälkeen Tasrak Oy aloitti perustuksien rakentamisen ja muutamassa päivässä perustukset nousivat tontille. Perustuksien anturat tehtiin Lammi Tassu anturamuoteilla, jotka osoittautuivat todella hyväksi ja nopeaksi menetelmäksi.
Nyt ollaan siinä vaiheessa, että harkot on paikoillaan ja ensi viikolla niihin laitetaan vielä valu sisälle.  Ensi viikolla tehdään myös sisätäytöt sekä ontelolaattojen asennukset. Tämän jälkeen päästään jatkamaan maanrakennustöitä salaojien rakentamisella ja ulkotäytöillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti