sunnuntai 10. syyskuuta 2017

Mitä tapahtuu tällä hetkellä?



Talomme on näyttänyt jo hetken aikaa melko samanlaiselta ulkopuolelta, mutta sisällä on tapahtunut huomattavasti edistystä. Sisäseinät on levytetty, joten nyt pystyy jo hahmottamaan huoneiden paikat ja koot. Kuten jo aiemminkin olemme kertoneet, niin meille ikkunat tulevat Pihlalta. Olohuoneeseen valitsimme hieman tavallista suuremmat ikkunat tuomaan valoa ja ajatuksena oli myös, että suoraa auringonvaloa ei pääsisi näistä ikkunoista (ikkunat suunnattiin pohjoiseen). Tällöin valaistus on melko tasaista eikä suuren ikkuna-alan kautta tule isompia lämpöpiikkejä esim. keskikesän helteillä.







Yläkerrasta pääsee jo parvekkeelle ihailemaan ilta-aurinkoa. Parveke suunniteltiin etelä-länsi puolelle, joten siellä voi ottaa aurinkoa keskipäivästä eteenpäin iltaan asti.

Ensimmäinen alla oleva kuva on otettu päämakuuhuoneesta, josta pääsee yläkerran käytävän poikki parvekkeelle. Toinen kuva on yläkerran käytävästä, josta pääsee kahteen makuuhuoneeseen ja porrasaukon päässä olevaan vessaan. 










Tällä viikolla lattiat alkoivat lämmetä, sillä tekniseen tilaan / arkieteiseen asennettiin Gebwellin kaukolämpösetti Etelä-Suomen Lämpöhuollon toimesta. Lattian lämpöä aloitettiin nostamaan  rauhallisesti ja nyt odotellaan, että lattia kuivuu riittävälle tasolle. Seuraavana vaiheena on sisustustöiden aloittaminen, joka on arvioita noin kolmen viikon päähän. 






Sisäseinien lisäksi, myös Uuniseppien takka on noussut olohuoneeseen. Takan valinta oli yllättävän haasteellista, sillä vaihtoehtoja on todella paljon. Päädyimme monen mutkan kautta Riekko-malliin, koska siihen saatiin sopivan kokoinen leivinuuni ja lisäksi kookas uuniluukku. Takan paikkaa suunnitellessa tulee ottaa huomioon, että takan mittojen lisäksi myös mahdolliselle palomuurille pitää varata tilaa takan taakse (n.10cm) ja lisäksi takan olisi hyvä olla keskeisellä sijainnilla talossa. Myös ulkoseiniä kannattaa välttää, jotta lämpöä ei menisi hukkaan. Puille on myös hyvä suunnitella oma säilytystilansa. Meillä takka vaihtoikin paikkaa pohjapiirustuksissa useaan otteeseen, mutta nyt se on juuri oikealla paikallaan.










Sisätilojen lisäksi myös autotalli etenee nyt kovaa vauhtia. Ulkoverhous on lähes valmis, mutta välillä on pitänyt siirtyä sisähommiin kehnojen kelien vuoksi. Koolaukset ovat nyt valmiina ja aloitamme sähkötyöt. Tämän jälkeen onkin jo levytysvaihe. Autotallia on ollut hyvä tehdä nyt, kun sisätiloissa odotellaan kuivumista. 








Autotallin edustalle valettiin betoniluiska ja siihen jätettiin 40 mm vara asfaltointia varten. Tällä pyritään varmistamaa, että autotallin edustan asfaltti ei eläisi merkittävästi vuosien varrella. Samalla valukerralla tehtiin myös ilmalämpöpumpuille pedit, josta kuvaa myöhemmin.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti