keskiviikko 8. marraskuuta 2017

Autotalli on saanut oven


Autotallin sähköoven hankinta oli vuorossa ja mietimme eri vaihtoehtoja niin toimittajien kuin mallien välillä. Homma ei ollutkaan niin yksinkertainen kuin olimme ajatelleet, koska vaihtoehtoja oli tälläkin kertaa huima määrä. Kriteerinä meillä oli, että oven pitää olla eristetty ja soveltuu siten  talviolosuhteisiin. Myös värien osalta halusimme, että ulkopuoli on tumman harmaa ja sisäpuoli puhtaan valkoinen.

Oven eristyspaksuus vaihteli 40 mm - 50 mm välillä riippuen eri toimittajien malleista. Ratkaisevaa ei kuitenkaan ole eristyspaksuus (jos siis ero on noin 10 mm), vaan tiivisteet oven reunoilla. Mikäli tiivisteet ja tiivistys on huonosti toteutettu, niin sieltä pääsee puhaltamaan kylmää ilmaa merkittävästi. Löysimme meille sopivimman ratkaisun Door Teamilta, jonka kautta saimme tilattua oven ja asennuksen. Tiivisteet ja ovimalli sopivat meidän tallin oviaukon rakenteeseen erittäin hyvin. Oviaukon mittaus suoritettiin ensimmäisenä, jonka jälkeen tehtiin tilaus. Toimitusaika on noin 6 viikkoa, joka kannattaa ottaa huomioon oven suunnittelussa. Door Team tekee kaikki ovet mittatilauksena, jonka vuoksi ovet ovat aina oikean kokoiset. Teimme oviaukosta hieman tavallista leveämmän (3100mm) ja voimmekin suositella tätä kaikille autotallia suunnitteleville.
Kuuden viikon jälkeen ovi oli saapunut Door Teamin halliin ja sovittiin asennuspäivä. Asennus sujui muutamassa tunnissa ja luovutus siihen päälle. Asentaja opasti käyttöä ja myös kertoi vinkkejä huollon kannalta. Yksi tärkeä syy Door Teamin valintaan oli myös huoltopalvelun paikallisuus, jonka vuoksi mahdolliset takuu- ja vikaantumisasiat saadaan hoidettua nopeasti.
Ovi on sähkökäyttöinen ja teimme levytykset, tasoitukset ja maalaukset ennen kiskojen asentamista. Myös pistorasiapaikka katsottiin jo ennalta, jotta nostinlaitteella saadaan sähkö läheltä. Mitään erityisiä tukirunkoja ei tarvinnut asentaa levyjen alle eikä myöskään pintaan. Nostinlaite kiinnitettiin koolaukseen, joka riittää tässä tapauksessa mainiosti ottamaan vastaan oven nostosta aiheutuvat voimat. Lopputuloksen kannalta kannattaa panostaa ovitoimittajan ensimmäiseen käyntiin ja suunnitella yhdessä ne toimenpiteet, jotka kannattaa tehdä jo ennen asennusta.

Kuten jo sanottu, niin lopputulos oli todella hyvä ja meille jäi erittäin positiivinen fiilis koko yrityksen toiminnasta, tuotteista ja palvelusta. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti