lauantai 24. maaliskuuta 2018

Tunnelmavalaistusta kuparivalaisimilla


Taas on hetki vierähtänyt ja talossa tapahtunut paljon! Itseasiassa lähestytään jo Dekotalon osuuden loppua, jonka jälkeen päästään aloittamaan sisustamista. Lähiviikkoina alkavat ensimmäiset messukuvaukset ja innolla odotellaan, että päästään tekemään pihatöitä.

Valaistusta ollaan suunniteltu talvella ja siihen teetettiin valaistussuunnitelmakin, josta kerromme myöhemmin. Paljon uusia valaistukseen liittyviä näkökulmia ja vinkkejä tuli esille ammattilaisten puolelta. Aika moni valaistusyritys tarjoaa valaistussuunnitelman ilmaiseksi, mikäli tilaat tuotteet heiltä. Tätä kannattaa ehdottomasti hyödyntää!Talon sisälle suunnittelimme jo ihan projektin alkuvaiheessa kolme kiinteää seinävalaisinta; yksi porraskäytävään ja kaksi olohuoneeseen. Selasimme melko pitkään eri vaihtoehtoja netistä, kunnes löysimme Oy Noortrade Ab:n tuotteet. Yrityksen yhteyshenkilö esitteli kattavasti erilaisia vaihtoehtoja ja kävimme tarkasti läpi värilämpötilat, valotehot ja valaisimen rakenteen. Tärkeää on määritellä, että millaiseen kohteeseen ja olosuhteeseen valaisin asennetaan. Myös valaisimen materiaalit ovat tärkeässä osassa, jotta tuote olisi pitkäikäinen. Meille sisävalaisimelle vaatimuksena oli yksinkertaisuus, lämmin värilämpötila (3000-3200K), aito kupari (valaisimen väri muuttuu vuosien aikana) ja valokuvion säädettävyys (valaisimen mukana tuli useita valokuvion säätölevyjä). Nämä kaikki vaatimukset saavutettiin Noortraden kautta tanskalaisen DFTP by Nordlux'in Fold -valaisemella.  Valaisimen mittoja emme niinkään miettineet, mutta jälkeenpäin olemme huomanneet että mahdollisimman ohut soveltuu hienosti sisätilojen seiniin. Tällöin valaisin ei korostu isoilla seinäpinnoilla liian paljon.

Kuten jo tekstin alussa mainitsin, niin sisä- ja ulkovalaistuksesta kirjoitetaan vielä lisää myöhemmin. Sellaista voi tässä jo mainita, että talon ulkopinnoilta löytyy myös muutama Noortraden upea valaisin ;)

Kokonaisuudessaan yhteistyö Noortraden kanssa on sujunut erittäin hyvin ja valaisimet ovat olleet laadukkaita niin materiaaleiltaan kuin itse valon osalta. Kannattaa siis tsekata heidän tuotevalikoimaansa, kun valaisinasiat tulevat ajankohtaiseksi :)

1 kommentti:

  1. Hei! Hienolta näyttää! Mikäli haluat taloosi porilaista taidetta esille, voit käydä vilkaisemassa sivujani ja mieheni sivuja. Kari-Matti Haapalalle on myö lähetetty Porin taiteilijaseuran taiteilijoit esittelevä portfolio. yst. terv. Raija Kuisma http://www.raijakuisma.fi
    http://www.kuvataiteilijamatrikkeli.fi/fi/taiteilijat/3156
    http://www.finnishdesigners.fi/portfolio/raija.kuisma http://www.finnishdesigners.fi/portfolio/kari.kuisma

    VastaaPoista