keskiviikko 1. elokuuta 2018

Kaffetta ja kuplavettäOlemme jo neljän vuoden ajan käyttäneet DeLonghin Magnifica-kahviautomaattia ja ihastuneet sen vaivattomuuteen. Vanha automaatti on edelleen täysin toimiva ja mitään ongelmaa sen kanssa ei ole ollut. Uuteen taloomme halusimme myös kahviautomaatin ja päädyimme jälleen DeLonghin tuotteeseen. Vanhan automaatin päätimme myydä ja se menikin nopeasti kaupaksi. Uusi kahviautomaatti on DeLonghin Prima Donna S Evo ja ensi fiilikset siitä ovat erittäin hyvät. Messut ovat vielä käynnissä ja pääsemme vasta niiden jälkeen maistelemaan eri kahvilaatuja ja -reseptejä tämän uuden automaatin keittämänä. Toimintojen osalta tämä malli on kuitenkin huomattavasti monipuolisempi. Tästä löytyy mm. selkeä LCD-näyttö, 14 valmista kahvireseptiä, My Menu-toiminto sekä Wifi, jolla voi hallita automaattia esim. puhelimen avulla. My Menu -toiminto mahdollistaa eri toimintojen säädön, jonka avulla voi luoda esimerkiksi omia kahvireseptejä. Lisäksi koneessa on oma astia maidolle maitovaahtoa varten. Tämä mahdollistaa, että kone tekee myös tämän automaattisesti, kun meidän vanhemmassa mallissa maitovaahto tehtiin erikseen manuaalisesti. Monet osat näyttävät samanlaisilta kuin vanhassakin koneessa ja tietyn väliajoin tehtävät pienet huollot näyttivät ohjekirjan mukaan etenevän samanlaisesti. Tämä on mielestäni hyvä asia, koska meillä on hankittuna DeLonghin puhdistusaineita, joita voimme käyttää myös tässä koneessa. Kuten jo alussa kirjoitin, niin neljän käyttövuoden jälkeen olemme olleet DeLonghin kahviautomaattiin erittäin tyytyväisiä ja emme vaihtaisi enää tavalliseen kahvikeittimeen.
Keittiöömme asettui myös Sodastreamin uutuus Spirit One Touch, jossa valmista hiilihapotettua vettä saa valmistettua yhdellä napin painalluksella. Uutta on myös, että hiilihapotuspullot voidaan konepestä. Tämä on todella hyvä parannus vanhaan malliin ja helpottaa arjen käyttöä huomattavasti. Laitetta voidaan myös esim. mehun hiilihapotukseen ja valmistuksessa onkin vain mielikuvitus rajana.


Sodastreamin tekemän tutkimuksen mukaan Suomessa kulutetaan päivittäin jopa 1,4 miljoonaa muovipulloa. Tämä ei luonnollisesti ole millään tasolla kestävää, joten jos taloudessa kuplavettä halutaan käyttää, niin hiilihapotuslaitteen hankinta on jokaiselle ympäristöä arvostavalle suositeltavaa. Ja kyllä se halvemmaksikin tulee tehdä kuplavettä itse kuin kantaan sitä selkä vääränä ja litra tolkulla marketeista. Tutkimuksen mukaan myös 80 % suomalaisista kokee muovipullojen olevan haitallisia ympäristölle. Tästä syystä 53 % suomalaisista pyrki vähentämään muovipullojen kulutusta. Hiilijalanjälki on 60 % alhaisempi, kun kuplavettä valmistetaan hiilihapotuslaitteella. Maailman ylikutuspäivä on aikaistunut joka vuosi jo pitkään ja tänä vuonna se kohdattiin heinäkuussa. Suomessa ylikulutuspäivä on kohdattu jo huhtikuussa, mikä on mielestäni erittäin huolestuttavaa. Alla on vielä kuvattu muovipullojen elinkaarta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti